Германският канцлер Ангела Меркел заяви по време на пресконференция, че глобалните

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви по време на пресконференция, че глобалните
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Не се борим достатъчно с климатичните промени

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи по време на конференция, че световните старания за битката с климатичните промени са незадоволителни, както и че ще опита да форсира този развой.

Според нея Европейският съюз би трябвало да приспособи задачите за климата, които си е сложил до 2030 година, написа „ Ройтерс “. Необходим е и механизъм за таксуване на въглеродните излъчвания, отделяни от промишления и транспортния бранш.

Следващия месец Европейската комисия ще предложи нови климатични цели за понижаване на излъчванията с 50% или 55% по отношение на равнищата от 1990 година. В момента задачата е 40%.

Германия е най-големият замърсител с парникови газове в Европа. Миналата седмица от Министерството на околната среда на федералната република означиха, че ще реализиран климатичните си цели, заложени за 2020 година, само че това значително се дължи на пандемията от новия ковид.

Преди дни Меркел се срещна с екоактивисти, измежду които и Грета Тунберг, като част от ротационното европредседателство. 17-годишната шведка прикани немската лидерка „ да бъде задоволително смела да мисли дълготрайно “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР